Clicky

 
Transport Online - Extra parkeerplekken voor vliegtuigen op Aalsmeerbaan

Extra parkeerplekken voor vliegtuigen op Aalsmeerbaan

Extra parkeerplekken voor vliegtuigen op Aalsmeerbaan
28-03-2020 18:45 | Coronavirus | auteur Redactie

SCHIPHOL - [update 19:07 uur] Schiphol gebruikt de Aalsmeerbaan de komende tijd niet als start- of landingsbaan, maar als parkeerplaats voor vliegtuigen. Hierdoor is de baan vanaf zaterdag 28 maart voor onbepaalde tijd buiten gebruik voor het vliegverkeer. Vanwege de uitzonderlijke situatie die is ontstaan door de coronacrisis startten en landden er de afgelopen dagen steeds minder vliegtuigen.  

Effecten op het vliegverkeer 

Welke baan wordt ingezet, hangt af van de beschikbaarheid, de veiligheid, het zicht, de wind- en weersomstandigheden, de milieuregels en regels voor baangebruik. In principe zijn dat de Polderbaan en Kaagbaan. Wanneer de omstandigheden daarom vragen, kunnen echter ook de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan in gebruik zijn.  Het baangebruik in de nacht zal niet anders zijn. Wel is het aantal nachtvluchten voorlopig minder dan gebruikelijk. 

Parkeercapaciteit  

De luchthaven heeft ongeveer 200 opstelplaatsen voor vliegtuigen. Dit aantal wordt momenteel vergroot naar ongeveer 240 plekken door het inzetten van de Aalsmeerbaan voor parkeerruimte en door extra plekken te creëren bij hangars. Met het huidige aanbod worden nu ongeveer 150 locaties gebruikt om vliegtuigen voor een langere periode te parkeren, de andere plekken worden gebruikt om passagiers- en vrachtverkeer af te handelen.  

Schiphol monitort nauwgezet de ontwikkeling in aantallen passagiers en vluchten en past de operatie aan de situatie aan. De luchtvaartsector zit op dit moment in een onvoorspelbare periode. De luchthaven bekijkt iedere dag wat er nodig is om luchtvaartmaatschappijen en passagiers zo goed mogelijk te faciliteren.  

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats