Transport Online - Doden en besmette personen in Nederland loopt iets terug

Doden en besmette personen in Nederland loopt iets terug

Doden en besmette personen in Nederland loopt iets terug
28-03-2020 14:04 | Coronavirus | auteur Redactie

DEN HAAG - In de afgelopen 24 uur zijn er 93 doden gevallen door het nieuwe coronavirus. Dat zijn er minder dan gisteren. In totaal zijn er 639 personen overleden in Nederland aan het coronavirus.

Het totaal aantal positief geteste personen staat op 9762 personen. Dat zijn is een stijging van 1159 personen. Dat is echter ook lager dan gisteren toen er 1172 personen bijkwamen.

In totaal zijn er nu 2954 personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie.

Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. 

Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken. 

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions