Transport Online - Dodelijkste dag voor Spanje sinds begin corona-uitbraak

Dodelijkste dag voor Spanje sinds begin corona-uitbraak

Dodelijkste dag voor Spanje sinds begin corona-uitbraak
28-03-2020 12:33 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/AFP

MADRID - Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Spanje is met 832 gestegen naar 5690. Niet eerder zijn in een dag tijd zo veel sterfgevallen door het virus gemeld in het Zuid-Europese land.

Spanje behoort wereldwijd tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door het virus. Alleen Italië heeft meer sterfgevallen gemeld. Dat land schakelde eerder het leger in om lichamen te vervoeren. Spanje doet nu hetzelfde.

Het aantal vastgestelde besmettingen in Spanje nam zaterdag ook fors toe: van ruim 64.000 op vrijdag naar 72.248. De autoriteiten hebben burgers deze maand opdracht gegeven thuis te blijven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

De uitbraak heeft vooral de regio Madrid zwaar getroffen. Daar zijn tot dusver 2757 mensen overleden en 21.520 besmettingen vastgesteld. Dat trekt een zware wissel op ziekenhuizen en mortuaria.

De autoriteiten gebruiken noodgedwongen een ijsbaan in de hoofdstad om lichamen op te slaan. Ook wordt gewerkt aan een tweede tijdelijk mortuarium, in de buurt van het vliegveld.

Wereldwijd is inmiddels bij meer dan 600.000 mensen vastgesteld dat ze besmet zijn met het coronavirus. De meeste ziektegevallen (meer dan 104.000) zijn gemeld in de VS, maar in Italië en Spanje zijn volgens officiële cijfers meer patiënten overleden.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions