Transport Online - Coronamaatregelen in Duitsland zeker tot 20 april

Coronamaatregelen in Duitsland zeker tot 20 april

Coronamaatregelen in Duitsland zeker tot 20 april
28-03-2020 12:25 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus in Duitsland blijven zeker tot 20 april van kracht. Dat zei de kabinetschef van bondskanselier Angela Merkel zaterdag in een interview met de krant Der Tagesspiegel.

Volgens het Robert Koch Instituut, de Duitse tegenhanger van het RIVM, zijn er in Duitsland 48.582 besmettingsgevallen bekend, een toename met 6294 in een dag tijd. Zeker 325 mensen zijn bezweken aan het longvirus. Cijfers van deelstaten die zaterdag werden verzameld door persbureau DPA geven een grimmiger beeld: ruim 52.000 besmettingsgevallen en meer dan 366 doden.

In de strijd tegen de ziekte zijn scholen, winkels, restaurants, speeltuinen en sportaccommodaties gesloten. Veel bedrijven hebben personeel naar huis gestuurd en de productie stilgelegd.

Merkel sprak haar waardering uit voor hoe haar landgenoten omgaan met de beperkingen. "Wanneer ik vandaag de dag zie hoe bijna iedereen zijn gedrag heeft veranderd, hoe de overgrote meerderheid van u echt onnodige contacten vermijdt, juist omdat die een infectierisico met zich meedragen, kan ik u alleen maar zeggen: 'dank u, dank u uit de grond van mijn hart."

Duitse middenstanders klagen ondertussen wel over het uitblijven van steun van de overheid. "In deze crisis hebben niet alleen kleine ondernemingen, maar ook bedrijven met meer dan tien werknemers meteen hulp nodig", aldus Hans Peter Wollseifer van werkgeverskoepel ZDH. Grote delen van het midden- en kleinbedrijf vallen buiten de regels en krijgen geen directe steun.

Ook de koepelorganisatie voor de reisbranche DRV is niet tevreden. "De bondsregering moet dringend met maatregelen komen voor het middenbedrijf", aldus voorzitter Norbert Fiebig. Een groot deel van de bedrijven in zijn branche heeft tussen de 10 en 250 werknemers, en voor die groep wordt volgens hem te weinig gedaan.

Minister van Economische Zaken Peter Altmaier probeert de kritiek te pareren. "We helpen met omvangrijke maatregelen het hele bedrijfsleven van klein tot groot, en de werkneemsters en werknemers met deze extreme situatie om te gaan."

De tot nu toe overeengekomen maatregelen zijn de omvangrijkste in Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog, aldus Altmaier. "Ik weet dat de hulp van de bondsregering niet het omzet- en winstverlies van het bedrijfsleven door de coronapandemie kan goedmaken. Maar we doen er alles aan om u door de crisis te helpen."Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions