Transport Online - Sadet Karabulut (SP) verlaat Tweede Kamer na verkiezingen

Sadet Karabulut (SP) verlaat Tweede Kamer na verkiezingen

Sadet Karabulut (SP) verlaat Tweede Kamer na verkiezingen
28-03-2020 10:09 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Sadet Karabulut (SP) keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Dat heeft ze op Facebook bekendgemaakt. Ze zit al twaalf jaar in de Kamer.

Ze noemt het "geen eenvoudige beslissing", maar ze denkt dat ze "onder de huidige omstandigheden, op een andere manier effectiever kan zijn". De verkiezingen staan gepland voor maart volgend jaar.

De 44-jarige Karabulut is woordvoerster op het terrein van Buitenlandse Zaken en Defensie. Met minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) botst ze veelvuldig tijdens debatten. Eerder was ze onder meer woordvoerder Sociale Zaken.

Toen Emile Roemer eind 2017 als partijleider vertrok was Karabulut ook kandidaat om hem op te volgen. Het werd Lilian Marijnissen, de favoriet van de partijtop. Zij was ook eerder dan Karabulut op de hoogte gesteld van het vertrek van Roemer.

"De afgelopen jaren zijn voor mijn partij en mij persoonlijk niet altijd even makkelijk geweest. De maatschappelijke veranderingen hebben ook hun weerslag gehad op onze partij. We hebben de nodige discussie over ideologie, strategie en standpunten gevoerd. De interne discussie voor vernieuwing en vooruitgang is nodig en zal doorgaan", aldus Karabulut.

Eerder maakten al Bram van Ojik (GroenLinks) en Kees Verhoeven (D66) bekend niet te zullen terugkeren in de Kamer.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions