Transport Online - Nederlandse opvarende cruiseschip Costa Luminosa overleden

Nederlandse opvarende cruiseschip Costa Luminosa overleden

Nederlandse opvarende cruiseschip Costa Luminosa overleden
27-03-2020 18:57 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

ROME - Een van de Nederlandse opvarenden van het cruiseschip Costa Luminosa is overleden in een ziekenhuis in het Italiaanse Savona. Het betreft een 73-jarige man die als coronapatiënt was opgenomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassade van Rome zal de familie bijstaan en begeleiden bij het afhandelen van zaken.

Afgelopen woensdag keerden negen Nederlandse passagiers van het cruiseschip over land terug naar Nederland. Deze groep mensen was om gezondheidsredenen achtergebleven in Savona en kon niet mee met het vliegtuig, dat maandag 92 Nederlandse passagiers van de Costa Luminosa vanuit Genua naar Amsterdam vloog.

29 Nederlandse opvarenden van het cruiseschip Costa Victoria keren vrijdag per vliegtuig terug naar Nederland. Zij kregen bericht van de ambassadeur in Rome dat ze vanuit de Italiaanse hoofdstad via het Franse Nice in Rotterdam zullen aankomen.

De Costa Victoria lag aangemeerd in Civitavecchia. Op het schip, met 726 passagiers aan boord, was de nodige onrust ontstaan vanwege de coronabesmetting van een van de opvarenden. Iedereen moest al in de hutten blijven.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions