Clicky


Frankrijk verlengt lockdown met 2 weken tot 15 april

Frankrijk verlengt lockdown met 2 weken tot 15 april
27-03-2020 17:17 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

PARIJS - Frankrijk verlengt de lockdown in het land met twee weken tot 15 april om het coronavirus verder in te dammen. Dat maakte premier Édouard Philippe vrijdag bekend.

In Frankrijk gelden strikte beperkingen op de bewegingsvrijheid van inwoners. "Na de eerste tien dagen van lockdown is het duidelijk dat we nog maar aan het begin staan van deze epidemische golf. Het heeft Oost-Frankrijk onder water gezet en nu arriveert het in de regio Parijs en Noord-Frankrijk", zei Philippe.

Hij zei dat de lockdownperiode om deze reden vanaf dinsdag met twee weken wordt verlengd, en voegde eraan toe dat dezelfde regels van toepassing blijven. Dat betekent dat mensen zoveel mogelijk binnen moeten blijven.

Formulier

Wie in Frankrijk de deur uit gaat, is verplicht een formulier mee te nemen, waarop hijzelf heeft aangegeven waarom hij van huis gaat. De regering heeft bepaald dat iedereen uitsluitend de straat op mag als dat echt nodig is. Het is in Frankrijk toegestaan levensmiddelen te kopen, naar het werk, een apotheek of een arts te gaan, buiten de woning hulp te bieden, voor de zorg voor kinderen de straat op te gaan, huisdieren uit te laten en alleen te gaan sporten.

Philippe zei dat de lockdownperiode alleen weer zou worden verlengd als de gezondheidssituatie dit vereist.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions