Transport Online - Cabinepersoneel KLM wil 1,5 meterregel op vluchten

Cabinepersoneel KLM wil 1,5 meterregel op vluchten

Cabinepersoneel KLM wil 1,5 meterregel op vluchten
27-03-2020 15:56 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Op vluchten van KLM moet geregeld worden dat tussen passagiers onderling en tussen passagiers en personeel 1,5 meter afstand is, zoals de coronarichtlijnen voorschrijven. Volgens cabinevakbond VNC is het niet langer verantwoord om met volle machines te vliegen. Verder zet de bond vraagtekens bij de vluchten naar coronabrandhaard New York die KLM zeven keer per week in het schema heeft staan.

Volgens de VNC zijn er al wel maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. Zo verblijft personeel dat naar New York vliegt bijvoorbeeld in hotels op de luchthaven zelf. Verder hoeven zij minder lang op de terugvlucht te wachten. Maar deze maatregelen zijn volgens de bond niet voldoende.

De cabinebond wijst erop dat met vluchten van en naar New York er een grotere kans is dat KLM passagiers vervoert die besmet zijn met het virus. Daarmee wordt het cabinepersoneel ook blootgesteld aan een "niet uit te leggen" risico. Volgens de bond zou KLM per direct moeten stoppen met vluchten naar New York, zoals de maatschappij eerder deed met vluchten naar China toen daar het virus sterk om zich heen greep.

KLM was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Ook VNC zegt in afwachting te zijn van een reactie van de maatschappij.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions