Clicky


'Besmettingspiek coronavirus in Italië nog niet bereikt'

'Besmettingspiek coronavirus in Italië nog niet bereikt'
27-03-2020 13:44 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

ROME - De coronavirusbesmettingen in Italië hebben hun hoogtepunt nog niet bereikt. Dat zei het hoofd van het nationale gezondheidsinstituut van het land vrijdag. Een dag eerder testten meer dan 6150 mensen positief en 712 overleden aan de gevolgen van het virus.

"We hebben de piek niet bereikt en zijn er nog niet doorheen", meldde chef Silvio Brusaferro van het gezondheidsinstituut op een persconferentie.

Brusaferro zei echter dat er "tekenen van een vertraging" waren in het aantal mensen dat besmet raakte, wat suggereert dat de piek misschien niet ver weg is. Nieuwe gevallen zullen daarna een zichtbaar neerwaartse trend vertonen.

Gedrag

"Wanneer de daling begint, hangt af van ons gedrag", aldus Brusaferro, verwijzend naar hoe strikt Italianen de bewegingsbeperkingen die de overheid heeft opgelegd, zullen blijven respecteren.

Omdat de corona-uitbraak nog steeds niet onder controle is, blijven de scholen in het land ook na 3 april gesloten. Dat was vooralsnog de datum voor een eventuele heropening. De scholen gaan pas weer open als het volkomen zeker is dat het veilig is, aldus de autoriteiten. Alle onderwijsinstellingen gingen begin maart dicht.