Transport Online - Britse premier Boris Johnson test positief voor coronavirus

Britse premier Boris Johnson test positief voor coronavirus

Britse premier Boris Johnson test positief voor coronavirus
27-03-2020 12:34 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson is positief getest op het coronavirus. Hij zei dat hij milde symptomen heeft en zichzelf isoleert, maar wel aan het werk blijft.

Johnson werd naar aanleiding van klachten getest in zijn ambtswoning in Downing Street in Londen. Britse media melden dat ministers die veel met de premier overleggen zichzelf ook in quarantaine zouden moeten plaatsen, met name de ministers van Gezondheid en van Financiën. Bronnen in het ministerie van Financiën hebben laten weten dat minister Rishi Sunak zichzelf niet isoleert.

Johnson berichtte via Twitter dat hij last heeft van een lichte verhoging en van hoesten. Hij blijft de regering en de strijd tegen het nieuwe coronavirus leiden vanuit huis. Dat is volgens de premier mogelijk dankzij de "betoverende moderne technologie".

Prins Charles

Eerder deze week bleek de Britse troonopvolger Charles (71) besmet met het coronavirus. Koningin Elizabeth verkeert in goede gezondheid, ondanks dat ze haar zoon onlangs nog zag. De 93-jarige vorstin heeft geen klachten.

De Duitse regeringsleider Angela Merkel zit thuis in quarantaine sinds ze in contact is geweest met een besmette arts. Ze is negatief, blijkt uit twee tests.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions