Transport Online - Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april

Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april

Kabinet verlengt vliegverbod tot 10 april
27-03-2020 11:37 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet verlengt het vliegverbod dat twee weken geleden werd aangekondigd wegens het coronavirus tot 10 april. Dat betekent dat Nederland langer vluchten weert uit bepaalde risicolanden, meldde minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het verbod op vluchten uit China, inclusief Hongkong, Iran, Zuid Korea en Italië zou vrijdagavond aflopen. Later zijn Spanje en Oostenrijk toegevoegd aan de lijst. Nederland zou vluchten uit die landen tot begin april weren.

Omdat in al deze landen volgens het Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu nog volop corona-besmettingen plaatsvinden, is de regeling verlengd. In Zuid-Korea en China worden corona-maatregelen langzaam afgebouwd. Maar "het RIVM adviseert eerst af te wachten wat het effect is op het aantal patiënten" voordat vluchten uit deze landen weer naar Nederland mogen.

Het vliegverbod kent een aantal uitzonderingen, bijvoorbeeld voor vluchten met Nederlanders, of in sommige gevallen Europeanen, die naar huis proberen te komen. Zorgmedewerkers mogen landen als Nederland ze nodig heeft. Ook voor patiënten gelden uitzonderingen. Vrachtvliegtuigen uit deze gebieden mogen wel in Nederland landen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions