Transport Online - Schiphol gaat gefaseerd toe naar een nog kleinere operatie

Schiphol gaat gefaseerd toe naar een nog kleinere operatie

Schiphol gaat gefaseerd toe naar een nog kleinere operatie
27-03-2020 11:19 | Coronavirus | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol geeft vanaf vandaag gefaseerd invulling aan Kern-Schiphol en gaat de faciliteiten voor vertrekkende reizigers in afgeslankte vorm aanbieden. De check-in wordt beperkt tot vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een bestemming binnen Schengen door het tijdelijke securityfilter nabij vertrek 1 gaan en de overige reizigers door het securityfilter bij Vertrek 2 gaan. Achter de security- en/of paspoortcontrole blijven lounge 1, 2 en 3 voorlopig in gebruik en zijn op de H-pier na alle pieren nog open. 

De afgelopen dagen waren er bijna 90 procent minder reizigers en zo’n 75 procent minder vliegbewegingen op Schiphol. Schiphol werkt gefaseerd toe naar een kleinere operatie.

"We blijven altijd open: voor de passagiersvluchten die nog steeds aankomen en vertrekken, maar ook voor repatriëring, vrachtverkeer, hulpdiensten en uitwijkende vliegtuigen. We monitoren nauwgezet de ontwikkeling in aantallen passagiers en vluchten en passen onze operatie aan de situatie aan. Dat betekent dat we iedere dag bekijken wat er nodig is om luchtvaartmaatschappijen en passagiers zo goed mogelijk te faciliteren."Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions