Transport Online - Zangeres Liesbeth List overleden

Zangeres Liesbeth List overleden

Zangeres Liesbeth List overleden
27-03-2020 10:08 | Showbizz | auteur Redactie

SOEST - Op 78-jarige leeftijd is woensdag 26 maart Liesbeth List overleden. Dat heeft haar familie vrijdag bekendgemaakt.

Liesbeth List, werd geboren als Elisabeth Dorathea (Elly) Driessen in Bangdung. In 1962 trad ze voor het eerst op in televisieshows, onder meer in een televisieshow van Rob de Nijs en in de talentenjacht Nieuwe Oogst. 

Omdat een show samen met Serge Gainsbourg niet kon worden uitgezonden en dit in de pers breed werd uitgemeten, kwam Ramses Shaffy haar, dankzij Henk van der Meyden, op het spoor. Hij vroeg haar mee te werken aan Shaffy Chantant, wat een groot succes werd. Met Shaffy zou ze jarenlang muzikaal optrekken.

In 1994 zette Frank Boeijen haar, na een periode van afnemend succes, opnieuw op de kaart. Hij produceerde haar album List, dat een groot succes werd, vooral door haar vertolking van Boeijens' De verzoening. 

Op 12 januari 2012 maakte List in een interview met het NOS-journaal bekend dat zij stopte met lange tournees. Haar jubileumtour 40 jaar Liesbeth was meteen haar afscheidstournee van de grote podia. 

Van 1965 tot 1979 had ze een relatie met schrijver Cees Nooteboom. Kort na de beëindiging van die relatie trouwde ze met Robert Braaksma, met wie ze een dochter kreeg. Braaksma overleed in april 2014 op 64-jarige leeftijd.

De uitvaart van de zangeres zal in besloten kring zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions