Transport Online - EU-parlement keurt tijdelijke versoepeling regels luchtvaart goed

EU-parlement keurt tijdelijke versoepeling regels luchtvaart goed

EU-parlement keurt tijdelijke versoepeling regels luchtvaart goed
27-03-2020 00:05 | Algemeen | auteur ANP

BRUSSEL - Het Europees Parlement heeft de tijdelijk versoepeling van de regels voor vaste start- en landingsrechten, zogeheten slots, vanwege de coronacrisis unaniem goedgekeurd. Daardoor hoeven vliegtuigen niet langer bijna leeg te vliegen om die rechten te behouden. De verplichting om minstens 80 procent van toegewezen slots ook echt te gebruiken wordt opgeschort tot 24 oktober en geldt met terugwerkende kracht tot 1 maart.

De periode behelst het hele zomerseizoen. Ook wordt de periode van 23 tot 29 februari voor vluchten tussen de EU en China of Hongkong in de maatregel opgenomen. Op 23 februari sloot China zijn eerste vliegveld vanwege de uitbraak. De lidstaten gingen vorige week al akkoord met het opschorten van de slots-regels.

"Dit besluit is goed voor bedrijven, klimaat en de omwonenden van vliegvelden", vindt Europarlementariër Bert-Jan Ruissen (SGP), die de regel onder de huidige omstandigheden "totaal onzinnig" noemt. Inmiddels houden steeds meer bedrijven vanwege de minimale vraag naar tickets hun vloot grotendeels aan de grond, terwijl ook veel vliegvelden zijn gesloten vanwege de coronacrisis.

De Europarlementariërs konden voor het eerst in de geschiedenis vanwege reisbeperkingen in verband met de pandemie per e-mail stemmen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions