Transport Online - Emirates SkyCargo zet volledige capaciteit in om wereldwijde goederenverkeer te ondersteunen

Emirates SkyCargo zet volledige capaciteit in om wereldwijde goederenverkeer te ondersteunen

Emirates SkyCargo zet volledige capaciteit in om wereldwijde goederenverkeer te ondersteunen
26-03-2020 18:47 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo zet zich met toenemende mate in bij het vervoeren van essentiële goederen tussen internationale markten. In het huidige scenario waarin de wereldwijde luchtvrachtcapaciteit ernstig is gelimiteerd vanwege beperkingen op passagiersvluchten, blijft Emirates SkyCargo ervoor zorgen dat goederen zoals voedsel en medische benodigdheden worden vervoerd naar de bestemming waar ze het hardst nodig zijn. Emirates SkyCargo verzorgt ook dagelijkse vrachtvluchten vanaf Amsterdam Schiphol Airport en Maastricht Aachen Airport van en naar Dubai.

Emirates SkyCargo heeft een reeks maatregelen geïmplementeerd, waaronder extra vrachtvluchten en aansluitende road feeder diensten om essentiële vracht, zoals geneesmiddelen, medische apparatuur, beperkt houdbare producten en andere grondstoffen naar wereldwijde bestemmingen te vervoeren.

Tussen half januari en half maart 2020 vervoerde Emirates SkyCargo in totaal meer dan 225.000 ton vracht, waarvan 55.000 ton aan voedselproducten zoals fruit en groentes en meer dan 13.000 ton aan farmaceutische vracht.

Vrachtvloot op volledige capaciteit

Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President van Emirates SkyCargo, zei: “Emirates SkyCargo is een klantgerichte vrachtvervoerder en we nemen onze inzet voor het transporteren van essentiële goederen zeer serieus. Door onze vrachtvloot op volledige capaciteit op zes continenten te exploiteren met een combinatie van geplande en ad-hoc-operaties, zorgen we ervoor dat we de goederenstroom, zoals medische en farmaceutische benodigdheden, apparatuur en voedselartikelen naar bestemmingen wereldwijd waar ze het meest nodig zijn, kunnen vervoeren.”

Sultan voegt daar aan toe: “We zijn ook op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze klanten en de wereldmarkten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zo blijven we dagelijks met onze klanten communiceren om ervoor te zorgen dat onze diensten geoptimaliseerd zijn om zo hun behoeften zo goed mogelijk te ondersteunen in deze uitdagende tijden.”

Half miljoen flessen handontsmetter

De vloot van 11 vrachtvliegtuigen van Emirates voerde naast geplande vluchten een aantal ad-hoc en chartervluchten uit, om te voldoen aan de toegenomen vraag naar luchtvervoer van vracht. In de periode van acht weken tussen half januari en half maart vervoerden de vrachtvliegtuigen van Emirates meer dan 50.000 ton vracht, inclusief medische en voedselvoorraden. Tijdens één charteroperatie vervoerde Emirates SkyCargo bijna een half miljoen flessen handontsmetter in een Boeing 777-vrachtvliegtuig.

De afgelopen twee weken heeft de vrachtvervoerder meer dan 30 wekelijkse vrachtvluchten vanuit Hong Kong uitgevoerd, waarbij het station soms zes tot acht vrachtvliegtuigen op één dag afhandelde. Daarnaast bediende Emirates SkyCargo in dezelfde week ook 12 vrachtvliegtuigen uit Shanghai, vijf vrachtvliegtuigen uit Guangzhou en één vrachtvliegtuig uit Beijing. Naast geplande vrachtdiensten naar meer dan 40 wereldwijde bestemmingen, werden in maart ook ad-hoc vrachtdiensten uitgevoerd naar andere bestemmingen, waaronder Seoul, Taipei, Frankfurt, Milaan en Casablanca.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions