Transport Online - Nederlandse vrachtwagens bij Belgische grens teruggestuurd

Nederlandse vrachtwagens bij Belgische grens teruggestuurd

Nederlandse vrachtwagens bij Belgische grens teruggestuurd
26-03-2020 17:01 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland krijgt berichten dat enkele Nederlandse vervoerders bij de Belgische grens onterecht terug worden gestuurd. Volgens de handhavers mogen de vrachtwagens België niet in omdat het niet specifiek om het vervoeren van producten uit de essentiële sectoren zou gaan.

In het ministerieel besluit met de coronamaatregelen in België staat de transportbranche echter als essentiële sector vermeld, waardoor het goederenvervoer is vrijgesteld en gewoon plaats kan vinden.

"Mocht je goederen vervoeren en een handhaver bij de Belgische grens je terugsturen omdat je geen deel uitmaakt van de ‘’essentiële sector’’, laat hem dan het document zien waar staat aangegeven dat onze branche onder die groep uitzonderingen valt. Ook hoort TLN graag bij welke grensovergang dit heeft plaatsgevonden. Je kunt een e-mail sturen naar info@tln.nl", aldus TLN in haar Liveblog.

"We verwachten dat dit probleem op korte termijn verholpen is, mede dankzij de inzet van onze Belgische zusterclub Febetra", zegt TLN tot slotte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen