Clicky


KLM hervat vrachtvluchten naar Peking

KLM hervat vrachtvluchten naar Peking
26-03-2020 13:21 | Luchtvracht | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf zondag weer vliegen naar Peking. Aanvankelijk gaat het om vrachtvluchten, omdat voor reizigers nog altijd strenge reisrestricties gelden. Wekelijks staan de komende tijd drie retourvluchten gepland naar de Chinese hoofdstad, maar de vraag is of ze allemaal uitgevoerd gaan worden.

Eerder schrapte KLM vanwege het coronavirus alle vluchten van en naar China. De wijzigingen golden tot het einde van de winterdienstregeling die komend weekend afloopt. In de zomerdienstregeling, die voor langeafstandsvluchten zondag ingaat, worden ook weer vluchten naar Shanghai aangeboden. Ook Hongkong is in het zomerschema opgenomen. Maar ook hier is geenszins zeker dat vluchten ook uitgevoerd zullen worden.

KLM benadrukt dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Reizigers moeten er volgens KLM ook rekening mee houden dat dit soms op korte termijn gebeurt.

CAAC

De Chinese luchtvaartautoriteit CAAC kondigde donderdag aan dat het minder passagiersvluchten van en naar het land toestaat. Voor Chinese en Buitenlandse maatschappijen geldt dat per direct nog maar één route naar China mag worden gevlogen. Daarbij wordt per maatschappij ook maar één vlucht in de week toegestaan.

Ondertussen onderzoekt KLM of het passagierstoestellen die nu niet gebruikt worden, al dan niet aangepast, kan inzetten voor vrachttransporten. Een woordvoerder bevestigde een bericht van die strekking door het Financieele Dagblad. Daarmee wil KLM onder meer proberen een graantje mee te pikken van de gestegen vrachttarieven.

Doorgaans wordt al veel van de vracht vervoert door passagierstoestellen, maar die staan nu veelal aan de grond. Ook andere maatschappijen kijken naar mogelijkheden om de vrachtcapaciteit uit te breiden.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)