Transport Online - Waberer's CEO Robert Ziegler opgestapt en zet vrachtwagens stil

Waberer's CEO Robert Ziegler opgestapt en zet vrachtwagens stil

Waberer's CEO Robert Ziegler opgestapt en zet vrachtwagens stil
26-03-2020 09:57 | Buitenland | auteur Redactie

BUDAPEST - CEO Robert Ziegler van het beursgenoteerde Hongaarse transportbedrijf Waberer's is opgestapt. Dat meldden Hongaarse media. Ziegler die sinds begin 2019 een reorganisatie binnen het bedrijf ingezet heeft neemt ook ontslag uit het bestuur van Waberer's.

CFO Barna Erdélyi is aangesteld als interim-CEO.

Erdélyi heeft "een lange managementgeschiedenis bij het bedrijf en waardevolle expertise in het navigeren door uitdagende tijden", aldus voorzitter Gerard van Kesteren.

In een persbericht die begin deze week werd gepubliceerd, kondigde Waberer's aan dat het had besloten een "aanzienlijk deel" van zijn internationale vloot stil te zetten om kosten te besparen. Het bedrijf zei ook dat "er wordt gesneden in het personeelsbestand om de dalende vraag op te vangen" door een aanwervingsstop in te voeren, de lonen opnieuw te onderhandelen en het personeel onbetaald verlof te geven. Waberer's merkte op dat vakbonden in het bedrijf betrokken waren bij het opstellen van de maatregelen.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat de vandaag geïntroduceerde maatregelen een zorgvuldig evenwicht vinden tussen de noodzakelijke verbetering van onze financiën en om het serviceniveau voor onze klanten op peil te houden, en de duurzaamheid van de activiteiten in de huidige uitdagende tijden te garanderen", zei Erdélyi.

Foto's

  • J.Roeland
    WABERER'S

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions