Clicky


Sportschool negeert coronamaatregelen, dwangsom opgelegd

Sportschool negeert coronamaatregelen, dwangsom opgelegd
25-03-2020 19:25 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTELVEEN - De gemeente Amstelveen heeft een illegale sportschool een dwangsom opgelegd omdat deze tegen de uitgevaardigde coronamaatregelen in open is gebleven. Zowel de eigenaar als de uitbater van het sportzaaltje moeten 30.000 euro betalen als zij de sportruimte niet per direct sluiten, meldt de gemeente woensdag. Sportscholen zijn verplicht de deuren tot 6 april gesloten te houden.

De sportschool is gevestigd in een garagebox. De gemeente heeft het bedrijfje al langer op de korrel, omdat het geen vergunning heeft. Uit diverse meldingen bleek dat de sportruimte ondanks het gebod de poorten te sluiten gewoon in gebruik bleef.

"Dit is de eerste onderneming die wij een boete opleggen omdat zij zich niet houdt aan de verplichte coronamaatregelen", zegt wethouder Herbert Raat (handhaving). "De gezondheidssituatie van onze inwoners staat voorop. Het kan niet zo zijn dat hier een loopje mee genomen wordt. Wij nemen de coronamaatregelen serieus en handhaven hier streng op. Vanwege de ernst van de situatie, de spoedeisendheid en de grote gezondheidsbelangen van de samenleving hebben wij besloten om de hoogte van de dwangsom van 15.000 euro te verdubbelen."