Transport Online - Broshuis stopt tijdelijk de productie

Broshuis stopt tijdelijk de productie

Broshuis stopt tijdelijk de productie
25-03-2020 16:17 | Coronavirus | auteur Redactie

KAMPEN - Ook Broshuis heeft besloten per 30 maart aanstaande de fabriek stil te leggen. "De aanscherping van voorschriften vanuit de ministeries en het RIVM zorgen in toenemende mate voor problemen met de naleving op de werkvloer. Hierdoor wordt het beheersen van de veiligheid steeds lastiger. Daarnaast zorgt de sluiting van de fabrieken van leveranciers voor tekorten aan cruciale onderdelen", aldus de trailerfabrikant uit Kampen woensdag.

Broshuis stopt daarom tijdelijk zijn productie van hoogwaardige speciaal transport opleggers en multifunctionele containerchassis vanwege een tekort aan componenten en de grote verstoringen die zich hebben voorgedaan in de leveranciers- en logistieke keten als gevolg van de verspreiding van COVID-19 in Europa.

"Het werken met zware componenten in combinatie met de 1,5 meter afstandsregel, maakt het veilig werken simpelweg onmogelijk. Voor ons onacceptabel. Om ervoor te zorgen dat het wagenpark van onze klanten kan blijven rollen, zal onze afdeling Service en Onderhoud blijven ondersteunen. Het is overmacht, we denken vooral aan eenieder die getroffen wordt door het COVID-19-virus", zegt Pieter-Bas Broshuis.

Momenteel verwacht Broshuis de productie begin mei te hervatten. Dit is uiteraard afhankelijk van hoe het virus zich verder ontwikkelt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,655
Diesel1,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions