Thierry Baudet verliest kort geding van VPRO

Thierry Baudet verliest kort geding van VPRO
25-03-2020 14:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

LELYSTAD - Het televisieprogramma Buitenhof van de VPRO hoeft zijn uitzending niet te rectificeren. De rechtbank in Lelystad oordeelde woensdag dat er geen grond is om deze eis van politicus Thierry Baudet in te willigen.

Presentatrice Natalie Righton meldde vorige maand in de uitzending dat Baudet zei "dat hij denkt dat de Europese Unie een vooropgezet plan heeft om het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten". Volgens Baudet heeft hij dat niet zo gezegd. Met een kort geding eiste hij rectificatie. Volgens de VPRO vatte Righton de opvatting van de politicus in eigen woorden samen.

Baudet viel over de woorden 'blank, ras en vervanging'. Die zijn in het debat waar Righton naar verwees niet door hem gebruikt, stelt de rechtbank vast. De politicus vond dat het programma karaktermoord op hem pleegde. Ondanks de volgens de rechter gebrekkige parafrase heeft de omroep niet onrechtmatig gehandeld. Zo deed Baudet in 2015 en 2017 uitspraken over onder meer een ‘blank en dominant Europa’. De parafrase van de presentatrice van Buitenhof kan daar niet los van worden gezien.

De politicus, die de uitspraak teleurstellend noemt, overweegt in hoger beroep te gaan, reageerde de woordvoerder van Forum voor Democratie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden