Transport Online - Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald

Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald

Nepgroothandel in mondkapjes offline gehaald
25-03-2020 14:02 | Coronavirus | auteur Redactie

GRONINGEN - De nepwebsite waarmee oplichters geld aftroggelden van slachtoffers wereldwijd die mondkapjes wilde kopen als bescherming tegen besmetting met het Corona-virus is uit de lucht gehaald.

De webhoster in de Verenigde Staten heeft voldaan aan het Notice & Take Down-verzoek van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Politie en Openbaar Ministerie Noord-Nederland zijn deze week een onderzoek gestart naar de daders achter deze oplichtingswebsite. Een vrouw uit Hong Kong betaalde 28.000 euro voor een partij mondkapjes, maar ontdekte later dat zij was opgelicht. Zij heeft aangifte gedaan.

De nepwebsite gebruikte de naam, de kenmerken, de KVK-gegevens en het BTW nummer van een bestaande groothandel in Noord-Nederland, dat helemaal niets van doen heeft met de oplichting. Ook dit bedrijf heeft aangifte gedaan.

Officier van justitie Jeroen Houwink vermoedt dat de Chinese vrouw niet het enige slachtoffer is.

De officier verzocht eergisteren  de webhoster in Amerika om de nepwebsite offline te halen en de gegevens van de website-eigenaren te delen met de recherche in Nederland.

De nepwebsite was gericht op de wereldwijde handel is allerlei producten, zoals voedsel, elektronica en dus ook mondkapjes.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions