Transport Online - 200 Primark medewerkers in proeftijd behouden baan

200 Primark medewerkers in proeftijd behouden baan

200 Primark medewerkers in proeftijd behouden baan
24-03-2020 17:26 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT - Goed nieuws voor zo'n 200 mensen bij Primark. Zij houden hun werk. Dat leek er even niet op. De medewerkers zitten in hun proeftijd en hoorden vorige week nog dat de modeketen hun contracten zou stopzetten vanwege corona en het sluiten van winkels.

De medewerkers trokken aan de bel bij de FNV. Die drong er bij Primark op aan om deze mensen hun werk te laten houden. Met succes dus. 

"Wij deden een dringend beroep op de directie om de mensen juist in deze onzekere tijd zekerheid te geven. En dat kunnen ze ook, dankzij het noodfonds van het kabinet", zegt bestuurder Linda Vermeulen van FNV Winkelstraat.

"Dit is goed nieuws voor werknemers met een onzeker contract. Zij houden zekerheid van inkomen, en kunnen straks, als de winkel weer opengaat, weer aan het werk. Het is heel goed dat Primark dit doet, daar kunnen andere winkels een voorbeeld aan nemen."

Grote winkelketens die nu dicht zijn, kunnen een beroep doen op het noodfonds van het kabinet. Ze krijgen dan 90% van de loonkosten terug. Vermeulen: "Op die manier zorgen werkgevers voor zekerheid van loon en werk. Dat is heel belangrijk, niet alleen voor mensen in vaste dienst maar óók voor de werknemers met een onzeker contract. Daar roepen wij als FNV, maar ook het kabinet, nadrukkelijk toe op."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions