Transport Online - Lange wachttijden aan Belgische grens vanwege grenscontroles

Lange wachttijden aan Belgische grens vanwege grenscontroles

Lange wachttijden aan Belgische grens vanwege grenscontroles
24-03-2020 10:50 | Weer en Verkeer | auteur ANP/BELGA

ANTWERPEN - Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs staan dinsdagochtend in de file op snelwegen vanuit Nederland naar België. Bij grensovergangen staat het verkeer enkele kilometers stil vanwege de controles die de Belgische politie uitvoert vanwege de coronacrisis. Sinds vorige week is niet-noodzakelijk verkeer verboden in België.

De politie controleert rond op- en afritten voorbij de grens om na te gaan of chauffeurs daar wel mogen zijn. Wie geen goede reden heeft, wordt teruggestuurd.

De controles vinden plaats op alle snelwegen vanuit Nederland richting Antwerpen en Limburg. Vooral op de E19 en A12 zorgt dat voor lange files. Bepaalde forenzen en leveranciers mogen de grens wel passeren, maar tanken bij de zuiderburen is niet toegestaan.

Grensarbeiders die werken in zogenoemde vitale sectoren en een cruciaal beroep uitoefenen kunnen met een speciaal vignet de grens over. Het is strafbaar het verbod op niet-essentiële reizen te overtreden.

Ook vrachtvervoer mag door maar moet wel mee aanschuiven in de file, melden zowel de ANWB als het Vlaams Verkeerscentrum. Febetra is het hier niet mee eens en roept om een extra rijstrook voor alleen het vrachtvervoer zodat zij door kunnen rijden. Maandag lanceerde de Europese Commissie nog een aantal maatregelen ten gunste van het vrachtvervoer. Een beperking van de wachttijd voor chauffeurs tot maximaal 15 minuten was één van deze maatregelen. Naleven van deze nieuwe richtlijn lijkt aan de Belgische grens niet te lukken dinsdagochtend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions