Transport Online - Kabinet prijst 'meerderheid' die zich wel aan richtlijnen houdt

Kabinet prijst 'meerderheid' die zich wel aan richtlijnen houdt

Kabinet prijst 'meerderheid' die zich wel aan richtlijnen houdt
23-03-2020 19:33 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Naast de kritiek op mensen die zich weinig aantrekken van hygiëne-adviezen tegen het coronavirus, geeft het kabinet een pluim aan de "meesten" die zich wel houden aan de afspraken.

Veel mensen houden zich wel aan de richtlijnen, constateert premier Mark Rutte. Dat ziet hij aan de "lege straten, kantoren, snelwegen, perrons. Ik denk dat de boodschap bij heel veel mensen is geland. Gelukkig. Hulde daarvoor", aldus Rutte.

Het is even heftig, zegt justitieminister Ferd Grapperhaus: "Kiezen op elkaar". Maar de sleutel ligt bij het eigen gedrag van mensen, zegt de bewindsman. "Het gros van de mensen begrijpt dat."

De mensen die de adviezen wel aan hun laars lappen, kunnen op weinig begrip van het kabinet rekenen. "Je verstand staat stil als je beelden ziet van overvolle stranden, mensen die op elkaar botsen op parkeerplaatsen", zegt Rutte. "Dat is asociaal en moet stoppen."

"Het kost levens", voegt Grapperhaus eraan toe. De bewindsman hekelt de "slordige, laconieke en asociale manier van omgaan met de maatregelen".Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions