Clicky


Grote meerderheid atleten wil uitstel Spelen van Tokio

Grote meerderheid atleten wil uitstel Spelen van Tokio
23-03-2020 12:22 | Sport | auteur ANP

NEW YORK - Een grote meerderheid van de atleten die zijn aangesloten bij de Athletics Association van tweevoudig olympisch kampioen Christian Taylor vindt dat de Olympische Spelen moeten worden uitgesteld. De Amerikaanse hink-stap-springer, ook viervoudig wereldkampioen, hield een enquête onder ruim 4000 atleten. Bijna 80 procent is van mening dat de Spelen van Tokio 2020 niet komende zomer moeten worden gehouden, maar op een later moment.

Op de vraag of de Spelen helemaal afgelast moeten worden, antwoordde 22 procent bevestigend. Van de ondervraagde atleten zegt 87 procent dat hun voorbereiding op het evenement is verstoord als gevolg van het coronavirus, dat zich over de hele wereld heeft verspreid.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hield lang vol dat de Spelen 'gewoon' op 24 juli beginnen, maar verklaarde zondag nu ook een alternatief scenario te onderzoeken. Tot afgelasting komt het volgens het IOC zeker niet, uitstel is wel mogelijk. Binnen vier weken moet daar duidelijkheid over zijn. De Athletics Association, vorig jaar opgericht door de 29-jarige Taylor, vindt dat het IOC niet zo lang moet wachten en nu al moet beslissen om de Spelen in ieder geval uit te stellen.