Transport Online - Nederlanders in Zuid-Korea krijgen laatste kans terug te keren

Nederlanders in Zuid-Korea krijgen laatste kans terug te keren

Nederlanders in Zuid-Korea krijgen laatste kans terug te keren
23-03-2020 09:45 | Coronavirus | auteur ANP

SCHIPHOL - Nederlanders die momenteel nog in Zuid-Korea verblijven, hebben dinsdag en donderdag nog de kans om terug naar Schiphol te vliegen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken voert de KLM dan nog twee rechtstreekse vluchten uit vanaf Incheon International Airport in Seoul.

Of KLM na donderdag nog repatriëringsvluchten uitvoert vanuit Zuid-Korea is niet bekend. Het ministerie roept Nederlanders daarom dringend op gebruik te maken van de terugvluchten dinsdag en donderdag, gezien "de afnemende reismogelijkheden wereldwijd". Tickets zijn te boeken op de website van KLM.

Vliegtuigmaatschappijen proberen op het laatste moment zo veel mogelijk burgers te repatriëren vanwege het nieuwe coronavirus. De meeste landen hebben vergaande maatregelen getroffen om het virus te beteugelen. Zo houden veel landen hun vliegtuigen aan de grond, waardoor het voor reizigers moeilijk wordt terug te keren naar hun thuisland.

Naast Nederlanders in Zuid-Korea wordt ook toeristen in Vietnam geadviseerd haast te maken. De Nederlandse ambassade in de hoofdstad Hanoi roept Nederlanders op Vietnam "zo spoedig mogelijk te verlaten" omdat "de verwachting is dat er op korte termijn helemaal geen vluchten meer zijn". Het aantal vliegtuigen dat momenteel vanuit Vietnam naar Nederland vertrekt is al "zeer klein".NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions