Clicky


Brits transportbedrijf weigert te leveren aan bedrijven die toegang chauffeurs tot basishygiënevoorzieningen weigeren

Brits transportbedrijf weigert te leveren aan bedrijven die toegang chauffeurs tot basishygiënevoorzieningen weigeren
22-03-2020 19:04 | Coronavirus | auteur Redactie

LONDEN - Nu het aantal gevallen van coronavirus in het Verenigd Koninkrijk, net als in Nederlan toeneemt, is het meer dan zorgwekkend om te zien dat sommige laad- en loslocaties weigeren chauffeurs toegang te geven tot basishygiënefaciliteiten zoals toiletten en handenwasvoorzieningen.

Zelfs nadat meerdere organisaties waaronder de RHA een brief stuurden waarin de onrechtmatigheid hiervan werd vermeld blijven bedrijven chauffeurs op zo'n schandelijke manier behandelen.

Jack Richards & Son, een van de grotere transportbedrijven in Groot-Brittannië, heeft onlangs aangekondigd dat ze "zeer teleurgesteld" waren dat een klant van hen hun chauffeurs de toegang tot basishygiënevoorzieningen had geweigerd.

Jack Richards & Son hebben laten weten dat ze "zullen weigeren te leveren aan dit bedrijf" en weer "zullen leveren aan dit bedrijf wanneer hun beleid is gewijzigd".

“Het land wordt geconfronteerd met een ongekende crisis en het is essentieel dat we allemaal samenwerken. Vrachtwagenchauffeurs zijn een cruciaal onderdeel van de toeleveringsketen die ervoor zorgt dat we onze ziekenhuizen bevoorraad houden en dat er voedsel beschikbaar is in de winkels. Bij Jack Richards zijn we er altijd van overtuigd geweest dat chauffeurs met respect moeten worden behandeld en toegang moeten hebben tot goede, schone welzijnsvoorzieningen, op dit moment zijn deze mannen en vrouwen nog belangrijker voor het welzijn van het land en we zullen alles doen wat in ons vermogen ligt bij Jack Richards om ervoor te zorgen dat ze worden verzorgd en met respect worden behandeld terwijl ze dit zware werk namens ons blijven doen.", aldus Peter Brown, algemeen directeur bij Jack Richards and Son.

Ook in Nederland hebben organisaties als TLN en de vakbonden en zelfs minister Cora van Nieuwenhuizen opgeroepen om chauffeurs met respect te behandelen en hen toegang te verschaffen tot de basishygiënefaciliteiten. Maar ook in Nederland zijn er nog steeds bedrijven die dit stelselmatig weigeren blijkt uit de reacties die ook onze redactie binnenkrijgt.