Transport Online - 'Britse overheid wil staatsbelang nemen in getroffen bedrijven'

'Britse overheid wil staatsbelang nemen in getroffen bedrijven'

'Britse overheid wil staatsbelang nemen in getroffen bedrijven'
21-03-2020 16:30 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse overheid werkt aan een plan om een staatsbelang te nemen in luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden.

Volgens de zakenkrant zou de Britse regering miljarden ponden willen steken in bedrijven, waaronder British Airways. Dat zou gebeuren in ruil voor aandelen die uiteindelijk weer aan beleggers kunnen worden verkocht.

Ook in andere landen wordt aan dergelijke maatregelen gedacht. Zo heeft de Duitse overheid al laten weten nationalisatie van belangrijke bedrijven niet uit te sluiten om te voorkomen dat ze omvallen.

British Airways

Luchtvaartmaatschappijen als British Airways, onderdeel van de internationale luchtvaartgroep IAG, worden flink geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Tal van landen hebben reisbeperkingen en vliegverboden ingesteld, waardoor er veel minder gevlogen kan worden en de vraag naar tickets flink is opgedroogd.

Begin deze maand viel al het doek voor de Britse maatschappij Flybe. Die verkeerde al langer in financieel zwaar weer. Door de virusuitbraak raakte de onderneming extra in de problemen, wat het laatste zetje gaf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions