Transport Online - Bevallen in hotel vanwege overbelaste ziekenhuizen in Brabant

Bevallen in hotel vanwege overbelaste ziekenhuizen in Brabant

Bevallen in hotel vanwege overbelaste ziekenhuizen in Brabant
21-03-2020 15:04 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Zwangere vrouwen in Brabant kunnen vanaf komende week poliklinisch bevallen in een speciaal ingericht geboortecentrum in een hotel in Uden. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) kwam samen met verzekeraars CZ en VGZ met dit initiatief om ziekenhuizen te ontlasten, nu ze zo druk zijn met de zorg van coronapatiënten.

Het geboortecentrum komt in hotel Van der Valk Veghel-Uden, waar een aantal kamers geschikt worden gemaakt. Hier komen dezelfde faciliteiten en apparatuur als bij een normale poliklinische bevalling in een ziekenhuis. Vrouwen kunnen er samen met hun verloskundige terecht voor een veilige bevalling.

"Nederland is in het buitenland befaamd om de goede geboortezorg, maar ook om de vrijheid die vrouwen hebben om te kiezen tussen thuisbevallen of poliklinisch in het ziekenhuis bij een normale bevalling" , zegt KNOV-directeur Charlotte de Schepper. "Nu de ziekenhuizen in bepaalde regio's, zoals hier in Brabant, aangeven alle hulp te kunnen gebruiken om de juiste zorg aan coronapatiënten te kunnen bieden, staat die vrijheid onder druk. Bovendien vonden we het als verloskundigen tijd om ons steentje bij te dragen om de ziekenhuizen te ontzien in deze moeilijke tijd. We beginnen dit weekend al met het ombouwen van hotelkamers."

De KNOV kijkt of er ook in andere regio's in het land alternatieve plekken om poliklinisch te bevallen mogelijk zijn.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions