Transport Online - Dubbele bemanning in Frankrijk toch toegestaan

Dubbele bemanning in Frankrijk toch toegestaan

Dubbele bemanning in Frankrijk toch toegestaan
20-03-2020 17:28 | Buitenland | auteur Redactie

PARIJS - [update ma 09:58 uur] Vrijdag werd door Transport en Logistiek Vlaanderen gemeldt dat de Franse regering in verband met de regels rond 'social distancing' dubbele bemanning op vrachtwagens had verboden. Maandag meldt TLV dat dubbele bemanning in Frankrijk wel is toegestaan mits er minstens 1 meter afstand in acht wordt genomen.

Daarnaast heeft de Franse regering een aantal maatregelen gepubliceerd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

De belangrijkste aandachtspunten:

  • Chauffeurs en het personeel op laad- en losplaatsen moeten de hygiënische maatregelen en de social distancing naleven. 
  • Omdat chauffeurs verplicht zijn de social distancing te respecteren, mag er geen transport meer plaatsvinden met dubbele bemanning. Bij dubbele bemanning kan deze afstand namelijk niet gegarandeerd worden. 
  • In de vrachtwagen moet een voorraad water, zeep en wegwerphanddoekjes aanwezig zijn. Als water en zeep niet mogelijk zijn, mag dit vervangen worden door hydro-alcoholische gel. 
  • Als bovenstaande zaken in de vrachtwagen aanwezig zijn, mogen laad- en losplaatsen chauffeurs nooit toegang weigeren tot deze laad- en losplaatsen. 
  • Ook de laad- en losplaatsen moeten voorzien zijn van water en zeep of hydroalcoholische gel. Als de chauffeurs aan de hygiënevoorwaarden voldoen, moeten zij toegang krijgen tot de water- en zeepvoorzieningen of de hydroalcoholische gel op deze laad- en losplaatsen 
  • De levering en ondertekening van transportdocumenten gebeurt zonder contact tussen mensen. 
  • De levering vindt plaats op de door de opdrachtgever aangewezen plaats en wordt vermeld op het vervoersdocument. 
  • De ontvanger of zijn vertegenwoordiger kan niet verplicht worden om een document op welk medium dan ook te ondertekenen. De levering wordt geacht aan de overeenkomst te voldoen, tenzij op welke wijze dan ook een klacht wordt ingediend. Deze klacht kan ook overgemaakt worden lang elektronische weg. De klacht moet overgemaakt worden uiterlijk aan het einde van de in de overeenkomst bepaalde periode of bij gebrek aan een contractuele bepaling om 12.00 uur op de eerste werkdag na de levering van de goederen. Volgens de Belgische organisatie TLV geldt deze bepaling enkel voor het nationaal transport in Frankrijk. Voor het internationaal transport blijven de dwingende bepalingen van het CMR-verdrag van toepassing. 

Rijverboden opgeheven

De Franse regering heeft beslist om de rijverboden voor alle voertuigen met een MTM van meer dan 7,5 ton op te heffen tot en met 20 april.

Datum gezondheidsverklaring

Een chauffeur moet een gezondheidsverklaring bij zich hebben om door Frankrijk te kunnen rijden. Deze verklaring moet echter elke dag vernieuwd worden. Er zijn al gevallen bekend waarbij de chauffeur een boete kreeg vanwege een onjuiste datum. TLV heeft inmiddels een klacht ingediend over deze "belachelijke administratieve draak", maar raadt chauffeurs ondertussen aan om elke dag voor een nieuwe verklaring te zorgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,656
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions