Transport Online - Nog veel Franse tunnels onveilig

 


Nog veel Franse tunnels onveilig

Nog veel Franse tunnels onveilig
24-03-2009 14:35 | Weer en Verkeer | auteur de redactie
Tien jaar na de brand in de Montblanc-tunnel die 39 levens eiste, zijn er nog 42 gevaarlijke tunnels in Frankrijk. Dat heeft de organisatie van de nabestaanden van slachtoffers van de brand in de Montblanc-tunnel laten weten.

Voorzitter André Denis van de organisatie van nabestaanden noemde onder meer de Fréjus-tunnel in de Savoie en twee tunnels in Parijs (La Défense en Halles) gevaarlijk. Denis adviseert onder meer informatiepanelen te plaatsen bij de ingangen van de tunnels. Gebruikers van de tunnels kunnen dan op tijd worden geïnformeerd als brand is uitgebroken of als er een ongeluk is gebeurd.

De 11,6 kilometer lange Montblanc-tunnel, die Frankrijk door de Alpen met Italië verbindt, was na de brand op 24 maart 1999 drie jaar lang afgesloten. In de verbetering van de veiligheid van de tunnel is ruim 400 miljoen euro geïnvesteerd. De tunnel is onder meer voorzien van beschermingsruimtes en vluchtgangen.

Voor de slachtoffers van de ramp in de Montblanc-tunnel is dinsdag een herdenkingsdienst gehouden. De aanwezigen legden bloemen bij een stenen gedenkteken aan de Franse kant van de tunnel. Ook politici en hulpverleners waren bij de ceremonie aanwezig. De tunnel was tijdens de plechtigheid gesloten.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden