Clicky


Belgische transportwerkgevers en -vakbonden bedanken chauffeurs voor inzet en vragen om respect

Belgische transportwerkgevers en -vakbonden bedanken chauffeurs voor inzet en vragen om respect
20-03-2020 11:38 | Coronavirus | auteur Redactie

BRUSSEL - De werkgeversorganisaties en de vakbonden van de Belgische transportsector en de logistieke dienstverleners hebben in een brief de vrachtwagenchauffeurs en logistieke werknemers bedankt voor hun inzet.

"Beste collega’s, bedrijfsleiders, werknemers en burgers, De sector van het goederenvervoer over de weg en de logistiek zorgt er in deze moeilijke tijden voor dat de bevoorrading van het land en zijn burgers gegarandeerd blijft. Onze chauffeurs en logistieke medewerkers, onze dispatchers en administratieve medewerkers zijn de stille helden die er voor zorgen dat de winkelrekken aangevuld kunnen worden en dat de e-commerce pakjes aan de deur worden afgeleverd. Zij zorgen er ook voor dat ziekenhuizen en apotheken bevoorraad worden. Wij willen hen via deze weg expliciet bedanken voor hun inzet!"

"Wij vragen iedereen om onze mensen met het nodige respect te behandelen en hen de nodige hygiënefaciliteiten te bieden. Het is onaanvaardbaar dat onze werknemers in huidige omstandigheden geen toegang krijgen tot de sanitaire faciliteiten bij klanten, op laad- en losplaatsen. Wij vragen van onze werknemers dat zij de nodige hygiënevoorschriften in acht nemen. Onze sector is een noodzakelijke schakel in de economische keten, wij willen nu niet uitvallen!"

Het personeel in de transport- en logistieke sector wordt opgeroepen zich aan de hygiëne regels te houden en ze strikt na te leven.