Clicky

 
Transport Online - Veel gemeenten stellen venstertijden tijdelijk buiten werking vanwege coronacrisis

Veel gemeenten stellen venstertijden tijdelijk buiten werking vanwege coronacrisis

Veel gemeenten stellen venstertijden tijdelijk buiten werking vanwege coronacrisis
20-03-2020 11:21 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - Veel gemeenten geven gehoor aan de oproep van TLN en evofenedex om de venstertijden tijdelijk buiten werking te stellen vanwege de coronacrisis. Dat meldt TLN vrijdagochtend. De verruiming is nodig om winkels te kunnen bevoorraden die hun openingstijden aanpassen of om supermarkten te helpen die meer leveringen krijgen vanwege de drukte.

Na de gezamenlijk oproep is er met tientallen gemeenten contact opgenomen en hebben de volgende gemeenten de venstertijden al tijdelijk buiten werking gesteld: Haarlem, Haarlemmermeer, Castricum, Assen, Breda, Arnhem (verruiming naar 12 uur), Groningen (verruiming naar 18 uur), Enschede, Den Bosch, Weert, Venlo (verruiming naar 14 uur).

Met de volgende gemeenten zijn TLN en evofenedex in overleg of wordt gewerkt aan een besluit: Delft, Leiden, Rotterdam, Den Haag, Gouda, Dordrecht, Utrecht, Nijmegen, Almelo, Zwolle, Deventer, Tilburg, Maastricht, Eindhoven, Ede, Gorinchem, Emmen, Leeuwarden en Apeldoorn.

De oproep is ook overgenomen door het kabinet en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De VNG roept al haar leden inmiddels op de venstertijden te verruimen.

Door het aanpassen van de venstertijden kunnen veel winkeliers die het nu financieel heel zwaar hebben hun openingstijden inkorten en hun deuren pas later op de dag openen. Dan redden ze het net met de kosten voor de inzet van personeel en beperken ze het gebruik van energiekosten. Ook kan het transport van voedsel voor bijvoorbeeld supermarkten efficiënter worden ingepland als de venstertijden opgeschort of uitgebreid zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats