Transport Online - You’ll Never Walk Alone op 180 zenders, Hoogendoorn ontroerd

You’ll Never Walk Alone op 180 zenders, Hoogendoorn ontroerd

You’ll Never Walk Alone op 180 zenders, Hoogendoorn ontroerd
20-03-2020 09:59 | Showbizz | auteur ANP

HIlVERSUM - In heel Europa, en ook op een aantal zenders in de VS, klonk vrijdagochtend om 08.45 uur precies You’ll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. De actie was opgezet door 3FM-dj Sander Hoogendoorn om alle medewerkers in de vitale beroepen die nu de samenleving draaiende houden een hart onder de riem te steken. Het nummer was op 180 zenders te horen in meer dan dertig landen. Ook speelden de carillons van veel grote kerken in Nederland het nummer. Dit gebeurde onder meer in Groningen, Haarlem, Zwolle en Baarn.

Hoogendoorn was diep ontroerd en sprak zichzelf vlak voor de plaat moed in om niet in huilen uit te barsten: "Nu niet huilen, Hoogie. Deze is voor alle vakkenvullers, alle schoonmakers, alle maaltijdbezorgers, agenten en niet te vergeten onze helden in de zorg en het onderwijs. Jullie zijn niet alleen."

In Nederland deden vrijwel alle grote zenders mee; van alle publieke zenders tot Radio 10, Veronica, Radio 538, Qmusic en 100% NL. Hetzelfde geldt voor België en ook grote spelers in Groot-Brittannië als BBC Radio 1 en Radio 2 deden mee. Verder werkten stations uit Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Spanje, Estland, Finland, Letland, Slowakije, Roemenië en Georgië mee.

Volgens Hoogendoorn is er behoefte aan saamhorigheid. Het nummer You'll Never Walk Alone, dat voornamelijk over hoop en veerkracht gaat, past daar perfect bij. "Het is een liedje met een universele boodschap over verbondenheid en zonder opsmuk. Je kunt het perfect vertalen naar de huidige crisis."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen