Clicky

 
Transport Online - Geen Grote Prijs van Monaco in 2020

Geen Grote Prijs van Monaco in 2020

Geen Grote Prijs van Monaco in 2020
19-03-2020 19:46 | Sport | auteur ANP

LONDEN - De Grote Prijs van Monaco, een van de meest aansprekende races in het Formule 1-seizoen, wordt dit jaar helemaal niet meer verreden. Dat heeft de Automobile Club de Monaco (ACM) laten weten, enkele uren nadat de autosportfederatie FIA de grands prix van Zandvoort, Barcelona en Monaco voor onbepaalde tijd had uitgesteld vanwege het coronavirus.

De GP op het stratencircuit in Monte Carlo zou op 24 mei plaatsvinden. De mededeling volgt op de dag dat bekend werd dat Prins Albert II van Monaco besmet is met het virus.

Het is de eerste keer sinds 1954 dat de befaamde race in Monaco niet wordt verreden. Ook de historische Grand Prix, twee weken voordat de Formule 1-bolides in actie zouden komen, gaat dit jaar niet door. "Aan alle fans, kijkers, partners en onze leden wil de raad van bestuur zijn oprechte spijt betuigen dat deze twee evenementen niet uitgesteld kunnen worden. Het is onmogelijk deze evenementen later in het jaar te laten doorgaan", meldde de ACM.

Vanwege de pandemie konden de eerste vier races van het seizoen - Australië, Bahrein, Vietnam en China - ook al niet doorgaan. Het seizoen zal nu ten vroegste starten op 7 juni, met de GP van Azerbeidzjan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions