Clicky

 
Transport Online - Brussels Airlines blijft bij beoogde reorganisatie

Brussels Airlines blijft bij beoogde reorganisatie

Brussels Airlines blijft bij beoogde reorganisatie
19-03-2020 17:42 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Het faillissement van reisorganisatie Thomas Cook Belgium, de staking van de luchtverkeersleiders en hoge brandstofkosten hebben de resultaten bij Brussels Airlines vorig jaar onder druk gezet. Het luchtvaartbedrijf boekte in 2019 bij een omzet van 1,6 miljard euro een verlies van 40,6 miljoen euro. Dit jaar verwacht topman Dieter Vranckx een impact van "tientallen miljoenen euro's" van de coronacrisis maar dat verandert niets aan de geplande reorganisatie.

Dat zei Vranckx bij een toelichting op de jaarcijfers. Doel van de reorganisatie is de Lufthansa-dochter tegen 2022 kleiner en winstgevender te maken. Daarvoor schrapt de maatschappij onrendabele vliegroutes, standaardiseert zij haar vloot, probeert ze de operationele kosten te drukken en de productiviteit van de crew te verhogen. Het management betaalt zichzelf minder uit.

Door de coronacrisis houdt Brussels Airlines de toestellen aan de grond, behalve om in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken gestrande Belgische reizigers uit het buitenland op te halen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions