Clicky

 
Transport Online - Grand Prix Zandvoort uitgesteld vanwege corona

Grand Prix Zandvoort uitgesteld vanwege corona

Grand Prix Zandvoort uitgesteld vanwege corona
19-03-2020 16:18 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - De Grand Prix van Zandvoort in de Formule 1 is voorlopig uitgesteld. Dit heeft de overkoepelende organisatie FIA besloten vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Dezelfde beslissing is genomen voor de wedstrijden in Spanje en Monaco.

De race in Zandvoort zou vanwege het afgelasten van de races in Australië, Bahrein, Vietnam en China de eerste van het seizoen zijn geweest op 3 mei. "Vanwege de aanhoudende situatie van Covid-19 en na gesprekken met Formule 1 en de drie organisatoren is vandaag bevestigd dat de Formule 1 Dutch Grand Prix 2020 en de Grand Prix van Spanje en die van Monaco worden uitgesteld", aldus de FIA.

Alle partijen meldden met elkaar te gaan samenwerken om een vervangende datum voor de grands prix te vinden later in het jaar, mocht de situatie verbeterd zijn, zegt de FIA. Er werd al geopperd om de zomerstop in de Formule 1 te gebruiken om races te plannen.

De Formule 1-race in Nederland staat voor het eerst sinds 1985 op het programma. Het circuit in Zandvoort onderging de afgelopen winter een forse gedaantewisseling. Er zijn onder meer twee zogeheten kombochten aangelegd, uniek voor de Formule 1. In de Hugenholtzbocht en de Arie Luyendijkbocht loopt het asfalt schuin omhoog, zoals op een wielerbaan. Ook de pitstraat, het rechte stuk met start en finish en de Tarzanbocht zijn grondig aangepakt.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions