Clicky

 
Transport Online - Franse politie deelt 4000 boetes uit aan overtreders lockdown

Franse politie deelt 4000 boetes uit aan overtreders lockdown

Franse politie deelt 4000 boetes uit aan overtreders lockdown
18-03-2020 23:48 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PARIJS - De Franse politie heeft woensdag meer dan 4000 boetes opgelegd aan mensen voor het overtreden van een bevel om thuis te blijven. Het was de eerste volledige dag van een lockdown om de verspreiding van het coronavirus in het land te vertragen.

"Sinds vanochtend zijn we begonnen met de procedures en werden 4095 mensen beboet voor het overtreden van de regels", zei minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner tegen de Franse televisiezender TF1. "De boete was gisteren 35 euro, vanaf vandaag is dat 135 euro en het kan oplopen tot 375 euro", voegde hij eraan toe.

Sinds dinsdagmiddag mogen mensen in Frankrijk niet naar buiten, behalve voor essentiële zaken, waarvoor ze een document moeten ondertekenen waarin staat waar ze naartoe gaan. Frankrijk heeft 100.000 politieagenten ingezet die moeten toezien op naleving van de regels.

"Ons doel is de Fransen te beschermen. De beste manier om levens te beschermen is door thuis te blijven", zei de minister.

Op vragen over het feit dat vele Fransen in het hele land nog steeds buiten wandelen en zelfs aan het joggen waren, zei Castaner dat dit is toegestaan, zolang ze alleen naar buiten gaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions