Transport Online - Grenscontroles binnen EU leiden tot monsterfiles

Grenscontroles binnen EU leiden tot monsterfiles

Grenscontroles binnen EU leiden tot monsterfiles
18-03-2020 16:37 | Coronavirus | auteur ANP

GÖRLITZ - Grenscontroles binnen de Europese Unie in de strijd tegen het coronavirus hebben tot monsterfiles geleid. Er zijn meldingen dat vrachtwagenchauffeurs, maar ook families met kinderen 20 tot 30 uur moeten wachten, vooral aan de Duits-Poolse grens. Ook bij de Oostenrijks-Hongaarse grens staan lange rijen. Het Rode Kruis waarschuwt voor onmenselijke toestanden.

Soldaten zijn ingeschakeld om gedupeerden aan de grens met Polen eten, drank en dekens te geven. Om wat te doen aan de enorme file op de autosnelweg bij de grensplaats Görlitz, heeft de Poolse regering besloten vier andere grensovergangen te openen. Dat moet enige verlichting bieden. De rij in Görlitz, die 60 kilometer lang was, nam woensdagmidddag geleidelijk iets af. Ook Hongarije besloot tijdelijk beperkingen aan de grens op te heffen.

Polen en Hongarije sloten net als meerdere andere Europese landen de grenzen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Poolse grenswachten meten de temperatuur van elke reiziger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen