Transport Online - Ook Scania stopt volgende week woensdag haar productie

Ook Scania stopt volgende week woensdag haar productie

Ook Scania stopt volgende week woensdag haar productie
18-03-2020 16:32 | Coronavirus | auteur Redactie

ZWOLLE - Scania is van plan de activiteiten in de meeste van zijn Europese productielocaties vanaf volgende week woensdag 25 maart stop te zetten vanwege een tekort aan onderdelen en de grote verstoringen die zich hebben voorgedaan in de leveranciers- en logistieke keten als gevolg van de verspreiding van COVID-19 in Europa.

"Omdat onze klanten van cruciaal belang zijn voor de samenleving, zullen onze servicewerkplaatsen en onderdelencentra hun activiteiten voortzetten", zegt Henrik Henriksson, President en CEO van Scania.

Momenteel verwacht Scania de productie binnen twee weken te hervatten. Scania-medewerkers die rechtstreeks te maken hebben met de geplande productiestop zijn medewerkers van de fabrieken van de groep in Zweden, Nederland en Frankrijk.

Scania is in nauw overleg met de vakbondsvertegenwoordigers om gezamenlijk de situatie aan te pakken.

"Zowel de directie als de werknemersvertegenwoordigers waarderen de staatssteunmaatregelen die nu beschikbaar worden gesteld in de landen waar onze medewerkers nu tijdelijk geen werk zullen hebben, zeer", zegt Henriksson.

De industriële activiteiten van Scania in Latijns-Amerika, die goed zijn voor ongeveer een vijfde van het productievolume van het bedrijf, blijven zoals gepland doorgaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions