Transport Online - Daimler stopt in Europa voor in elk geval twee weken de productie

Daimler stopt in Europa voor in elk geval twee weken de productie

Daimler stopt in Europa voor in elk geval twee weken de productie
18-03-2020 16:28 | Coronavirus | auteur Redactie

NIEUWEGEIN - Vanwege de verslechterende situatie van de COVID-19-pandemie heeft Daimler vandaag besloten het grootste deel van de productie in Europa en de werkzaamheden op bepaalde administratieve afdelingen gedurende in ieder geval twee weken te onderbreken. Het concern volgt hiermee de aanbevelingen van internationale, nationale en lokale autoriteiten.

De onderbreking is van toepassing op de personenwagen-, bestelwagen- en truckfabrieken van Daimler in Europa en begint deze week. Hieraan gekoppeld is een beoordeling van wereldwijde toeleveringsketens, die momenteel niet volledig in stand gehouden kunnen worden. Een verlenging van deze maatregel hangt af van verdere ontwikkelingen. Waar de activiteiten moeten worden voortgezet, zal de onderneming passende voorzorgsmaatregelen nemen om besmetting van zijn werknemers te voorkomen.

Met deze maatregelen levert Daimler zijn bijdrage aan bescherming van de werknemers, het doorbreken van de infectieketen en het indammen van de verspreiding van de pandemie. Tegelijkertijd zal dit de onderneming helpen zich voor te bereiden op een tijdelijk lagere vraag en financiële draagkracht.

Gezien de huidige verspreiding van COVID-19 kunnen de economische effecten die dit op Daimler heeft op dit moment niet adequaat worden bepaald of betrouwbaar worden gekwantificeerd.

De directie van Daimler volgt de situatie op de voet en zal indien nodig verdere maatregelen nemen. De productie zal worden hervat wanneer de situatie verbetert.

Foto's

  • J.Roeland
    PETER APPEL
  • J.Roeland
    Smeets Ferry


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions