Transport Online - Tien EU-landen melden grenscontrole aan in Brussel

Tien EU-landen melden grenscontrole aan in Brussel

Tien EU-landen melden grenscontrole aan in Brussel
18-03-2020 14:18 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - Tien EU-lidstaten hebben de Europese Commissie officieel gemeld dat ze grenscontroles hebben ingevoerd in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Polen, Spanje, Portugal, Hongarije, Tsjechië, Estland en Litouwen. Ook Zwitserland en Noorwegen, die geen lid zijn van de EU maar wel van het 'grenzenvrije' Schengengebied, hebben controles ingevoerd.

De EU-landen mogen "noodzakelijke en proportionele" grenscontroles invoeren, zegt een woordvoerder van de commissie. Het dagelijks bestuur van de EU houdt daar toezicht op. Voor Brussel is het belangrijkste onder de huidige omstandigheden dat de aanvoer van voedsel en andere essentiële producten waaronder medicijnen niet wordt gehinderd.

Contact

De commissie is hierover steeds in contact met de lidstaten. "We kunnen dit alleen maar oplossen als we samenwerken", aldus de woordvoerder. "Dat is waar we elke dag op hameren bij de lidstaten."

Woensdagmorgen stond er een file van vrachtwagens van bijna 60 kilometer met een wachttijd van achttien uur bij Görlitz aan de Duits-Poolse grens.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions