Clicky


STEF plaatst order voor vijftien nieuwe Scania’s

STEF plaatst order voor vijftien nieuwe Scania’s
18-03-2020 12:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREDA - STEF Nederland BV, onderdeel van de Franse STEF groep, heeft onlangs de eerste nieuwe Scania’s uit een order van in totaal 15 nieuwe 4x2 trekkers in ontvangst genomen. STEF is een specialist in de logistieke voedselketen en transporteert door geheel Europa. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een internationaal distributienetwerk dat tot diep in Europa reikt. Met de inzet van de nieuwe zuinige Scania’s wil het bedrijf een volgende stap zetten in de verduurzaming van hun vloot en aldus hun ecologische voetafdruk verkleinen.

De nieuwe Scania’s zijn van het type R450 met de zeer zuinige 13-liter SCR-only motor. Deze motor behoort tot het technische platform dat inmiddels menig brandstofrecord heeft doen sneuvelen en maar liefst drie jaar achter elkaar de prestigieuze Green Truck Award in de wacht wist te slepen met het laagste brandstofverbruik. De Scania R-cabine behoort tot de top van de moderne vlootcabines. De cabine is standaard al rijk uitgerust en de chauffeurs vinden er een comfortabele en veilige werkplek. De chauffeurs worden extra ondersteund middels Scania Driver Evaluation waarbij zij via een coaching traject een meer efficiënte rijstijl krijgen aangeleerd. Alle 15 voertuigen zijn bij Scania ondergebracht in de fullservice reparatie- en onderhoudscontract.

STEF viert dit jaar haar honderdjarige bestaan. Het bedrijf is zich bewust van de ecologische belangen en de noodzaak om op alle niveaus handelend op te treden. Vermindering van de uitstoot van vervuilende stoffen, beheersing van het energieverbruik, optimalisering van de bedrijfsmiddelen en recycling zijn enkele speerpunten van hun strategische plan voor een duurzaam beleid. De aanschaf van de nieuwe Scania’s past volledig binnen deze kaders. De nieuwe voertuigen zullen hoofdzakelijk in Benelux gaan rijden.

Het Europese netwerk van STEF omvat 15 landen en iedere maand meer dan 15.000 beleveringen. Dankzij hun netwerk van 240 locaties kunnen zij via een vaste service voor groepage, deelladingen of complete vrachten hun klanten bedienen. Het is deze veelzijdigheid die STEF als specialist tot de top in de branche heeft gebracht.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus