Transport Online - Transavia: staken alle vluchten is realistisch scenario

Transavia: staken alle vluchten is realistisch scenario

Transavia: staken alle vluchten is realistisch scenario
18-03-2020 11:39 | Coronavirus | auteur ANP

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Transavia verwacht steeds grotere gaten in de dienstregeling. Nu al vallen door de coronacrisis vier op de tien vluchten uit en de verwachting is dat dit aantal de komende dagen toeneemt. Dat uiteindelijk alles stil komt te liggen is "een realistisch scenario", zegt een woordvoerder.

Minister-president Mark Rutte riep Nederlanders dinsdagavond op voorlopig niet op vakantie te gaan. Transavia, dat het veel meer dan moederbedrijf KLM moet hebben van vakantiegangers, had zijn passagiers eerder zelf ook al aangeraden hun reisplannen uit te stellen.

Vliegtuigen die nog wel gaan zijn vooral bedoeld om mensen die in het buitenland zitten terug te halen. De nadruk ligt daarbij op landen als Spanje, Marokko en Egypte. De vluchten naar Italië werden dinsdag helemaal gestaakt, omdat uit dat land geen Nederlanders meer gerepatrieerd hoeven te worden.

De Franse tak van Transavia verwacht binnen een paar dagen voorlopig te stoppen met vliegen, meldt een woordvoerder van Air France aan persbureau Bloomberg. Ook daar ligt de nadruk nu op het terughalen van mensen die naar huis willen. HOP, dat binnenlandse vluchten verzorgt voor Air France, stopt er eveneens mee.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions