Transport Online - Autofabrieken Europa massaal dicht om uitbraak coronavirus

 


Autofabrieken Europa massaal dicht om uitbraak coronavirus

Autofabrieken Europa massaal dicht om uitbraak coronavirus
18-03-2020 11:05 | Algemeen | auteur ANP/DPA/BLOOMBERG

MÜNCHEN - Autofabrikanten sluiten massaal fabrieken in Europa vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het Duitse BMW kondigde aan zijn Europese fabrieken voor vier weken te sluiten omdat de coronacrisis de autoverkoop hard raakt. Ook moet de stap helpen de verspreiding van de besmettelijke ziekte tegen te gaan.

Daarmee volgt BMW het voorbeeld van andere fabrikanten zoals Volkswagen, PSA, het bedrijf achter onder meer Peugeot, Citroën en Opel, Renault, Daimler en Fiat Chrysler Automobiles. Zij maakten eerder deze week al bekend Europese locaties voorlopig op slot te gooien, net als het Italiaanse sportwagenmerk Ferrari.

Het Japanse Toyota Motor gaat zijn productie in Turkije vanaf vrijdag voor twee weken stilleggen.

Virus

De Europese autoverkoop had het al moeilijk voordat het virus echt zijn invloed deed gelden. De Europese autobrancheorganisatie ACEA maakte woensdag bekend dat de verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie in februari met 7,4 procent is gedaald ten opzichte van een jaar eerder, naar iets meer dan 957.000 voertuigen. In alle grote automarkten ging de verkoop omlaag, met name in Duitsland.

De ACEA kwam niet met opmerkingen over de mogelijke effecten van het virus op de Europese autosector. Analisten vrezen dat de wereldwijde autoproductie dit jaar met wel 16 procent kan gaan krimpen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden