Clicky


FNV wil dat KLM banenverlies voorkomt nu overheid bijspringt

FNV wil dat KLM banenverlies voorkomt nu overheid bijspringt
18-03-2020 10:36 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 11:38 uur] FNV wil dat KLM zoveel mogelijk banenverlies voorkomt voor het grond- en cabinepersoneel, ook voor mensen met een tijdelijk contract. De vakbond wil daar snel over om tafel met de luchtvaartmaatschappij, die vorige week aankondigde dat zij tot 2000 banen schrapt wegens de coronacrisis.

Als het aan de vakbond ligt gaat er een streep door dat plan nu het kabinet een groot steunpakket heeft aangekondigd. De overheid neemt grotendeels de loonkosten voor haar rekening bij bedrijven die in de problemen komen. Dat maakt ook bij KLM "betere maatregelen" mogelijk en noodzakelijk, vindt FNV.

De vakbond wijst erop dat ook het kabinet werkgevers oproept mensen zonder vast contract zoveel mogelijk in dienst te houden. Verder gaat zij ervan uit dat de maatregelen KLM voldoende lucht geven om de salarissen volledig door te blijven betalen.

FNV bereidt de achterban wel voor op andere "pijnlijke tijdelijke maatregelen", zoals uitstel van de uitbetaling van de winstdeling voor het personeel. De bond verwacht snel tot nieuwe afspraken te kunnen komen met KLM.

KLM laat weten de door het kabinet aangekondigde maatregelen nog te bestuderen. "KLM werkt de gevolgen hiervan uit en gaat vandaag in gesprek met de overheid en sociale partners", aldus een woordvoerder.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions