Clicky

 FedEx waagt zich niet aan voorspellingen om corona

FedEx waagt zich niet aan voorspellingen om corona
17-03-2020 23:43 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

MEMPHIS - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx zet zijn financiële doelen vanwege de coronacrisis overboord. De onderneming zette over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar nog wel beter dan verwachte resultaten in de boeken, maar het bedrijf realiseert zich dat de situatie door het nieuwe coronavirus nu wezenlijk anders is dan de voorbije maanden.

In de drie maanden tot en met februari zette FedEx een omzet van 17,5 miljard dollar in de boeken tegen 17 miljard dollar een jaar eerder. De operationele winst zakte naar 411 miljoen dollar tegen 483 miljoen dollar in 2019. Het bedrijf kampte met de aanhoudende vertraging van de wereldeconomie en lagere marges. Ook de eerdere beslissing van webwinkelreus Amazon om minder diensten van derden af te nemen, werd door FedEx gevoeld.

FedEx zegt de komende tijd in de kosten te snijden, omdat zijn dienstverlening door het coronavirus stevig in de war wordt geschopt. Zo wordt onder meer gekeken of het bedrijf vervroegd afscheid kan nemen van zijn oudste vliegtuigen en of het bezorgkosten kan verlagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats