Transport Online - EVO en TLN: 'Gebruik opcenten voor aanleg Westelijke randweg'

 


EVO en TLN: 'Gebruik opcenten voor aanleg Westelijke randweg'

EVO en TLN: 'Gebruik opcenten voor aanleg Westelijke randweg'
10-03-2009 18:53 | Algemeen | auteur de redactie
ZOETERMEER - EVO en TLN zijn verontrust door de onduidelijkheid die binnen de Provinciale Staten van Zuid-Holland is ontstaan over de aanleg van de Westelijke Randweg om Waddinxveen. De aanleg zou vertraging oplopen als gevolg van ontoereikende financiering van de Provincie Zuid-Holland. EVO en TLN vinden echter, net als de VVD-Statenfractie van Zuid-Holland, dat geldgebrek geen belemmering mag vormen omdat de provinciale wegenbelasting vorig jaar juist is verhoogd. De organisaties roepen de provincie dan ook op het geld van de opcenten aan te wenden voor de aanleg van de Westelijke Randweg.

De regio Boskoop-Waddinxveen, en in het bijzonder het International Trade Center (ITC), wordt gekenmerkt door een grote concentratie van de land- en (glas) tuinbouwbedrijven. Vanwege de grote economische betekenis is deze regio aangemerkt als een Greenport-gebied. Echter, de bereikbaarheid van de vele land- en (glas) tuinbouwbedrijven is op dit moment in het geding. De westelijke randweg zal het ITC direct met de A12 verbinden en is zodoende onmisbaar voor een goede ontsluiting van het gebied.

Naast de Westelijke Randweg is tevens de Oostelijke Randweg van Boskoop in de ‘Corridorstudie N207’ opgenomen. Omdat de bouw van nieuwe woningen in de Zuidplaspolder de verkeersintensiteit in de regio alleen nog maar verder doet toenemen, zal de regio zonder de beide randwegen op den duur geheel vastlopen. De aanleg van de Oostelijke Randweg verdient volgens EVO en TLN daarom eveneens hoge prioriteit en moet in aanmerking komen voor het versneld uitvoeren van infrastructurele projecten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden