Transport Online - Vliegvelden Schiphol, Rotterdam en Eindhoven: helft minder reizen

Vliegvelden Schiphol, Rotterdam en Eindhoven: helft minder reizen

Vliegvelden Schiphol, Rotterdam en Eindhoven: helft minder reizen
17-03-2020 19:37 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - De luchthavens Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport vervoeren de helft minder passagiers dan normaal vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ze bereiden zich voor op een verdere daling van het aantal passagiers. Dat laten de luchthavens dinsdag weten in een gezamenlijke verklaring.

Schiphol vervoert de laatste dagen 50 procent minder passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar en verwerkt 20 procent minder vliegtuigen die opstijgen en landen. Rotterdam The Hague Airport ervaart een vergelijkbare terugloop van de passagiersaantallen. Normaal gesproken rond deze tijd zouden er per dag zo'n vijftig vliegtuigen opstijgen vanuit Eindhoven Airport. Nu vertrekken er nog geen dertig. Volgens een woordvoerder komen er vooral veel mensen terug van hun vakantiebestemming. Omgekeerd gaan er weinig mensen nu met het vliegtuig op vakantie.

Groningen Airport Eelde heeft het in het winterseizoen sowieso niet zo druk met commerciële vluchten. Daarvan zijn er deze week drie geannuleerd. Deze week staat alleen vrijdag een vlucht op de planning, met reizigers van TUI die terugkeren uit Gran Canaria.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions